Handsaeme Machinery - HSB - Automatisatie | 9 redenen om te kiezen voor onze HM-FRAM-machine voor systeem en frame bouw

9 redenen om te kiezen voor onze HM-FRAM-machine voor systeem en frame bouw

18/03/2021

Met de Handsaeme HM-FRAM kunt u sneller prefab woningen bouwen. Ontdek nog 9 andere voordelen!

#1 Lean productie

Voor een efficiënte en kostenbesparende productie van constructie-elementen en constructies voor geprefabriceerde huizen en HSB, is de beste manier om nieuwe technologieën toe te passen. Door innovatieve methoden te gebruiken voor offsite en geautomatiseerde constructie, zal de effectiviteit van de productie toenemen naarmate de snelheid en kwaliteit toenemen door gestroomlijnde processen.

Handsaeme Machinery is uw partner om de beste gestroomlijnde productielijn voor prefab bouwpanelen te ontwikkelen.

#2 Gecontroleerde fabriekskwaliteit

Traditionele bouwmethoden zijn gebaseerd op handenarbeid, en dus onlosmakelijk verbonden met menselijke gebreken die kunnen leiden tot fouten of afwijkingen (bijv. afstand tussen bevestigingen). Een automatisch PLC-gestuurd houtbevestigingsproces geeft altijd exact hetzelfde resultaat. Hierdoor zijn veel kleinere toleranties mogelijk, wat resulteert in hogere kwaliteitsnormen. Bovendien vergemakkelijken functies zoals detectie van aanwezige bevestigingsmiddelen het inspectieproces voor de operators.

#3 Op maat gemaakte woonconcepten en toch 'en masse' geproduceerd

Onze software is compatibel met de meeste 2D- en 3D CAD-programma's die worden gebruikt voor het ontwerpen van geprefabriceerde huizen en gebouwen. Omdat elke tekening automatisch wordt omgezet naar een machinaal verwerkingsprogramma, is het mogelijk dat de ontwerpen, afmetingen en plaatsen voor openingen zoals ramen of deuren in elk project van elkaar verschillen en toch worden ze geproduceerd op een efficiënte massaproductielijn die gebruikt kan worden voor zowel kleine als grote batches.

#4 In weer en wind aan het werk

Weersomstandigheden zijn één van de factoren die een grote invloed hebben op de snelheid van het bouwproces, aangezien dit in vele bouwplanningen voor de meeste vertraging zorgt. Bij het bouwen van de HSB-panelen en elementen op een productielijn in een fabriek en niet op de bouwsite zelf, wordt er gewerkt op specifieke tijden, zelfs 's nachts of tijdens zwaar weer; wat een groot voordeel is voor de goede timing en voortgang van het bouwproject.

➠  CONTACTEER ONZE SALES ADVISEUR VOOR GEPERSONALISEERDE INFO!

#5 Afzuiging voor een stofvrije werkplaats

Aangezien u de modules in uw fabriek of werkplaats bouwt en niet meer op de bouwplaats, mag het feit dat houtstof, dat eigen is aan de (woning)bouw  geen reden zijn om niet voor paneelproductie te kiezen. Onze HM-FRAM machine is standaard voorzien van stofafzuiging om de werkomgeving schoon en gezond te houden.

#6 Compact machinemodel voor kleinere ateliers

Begin klein om te kunnen groeien! Zelfs als uw werkplaats geen grote productiehal is, kunt u beginnen met geautomatiseerde indoor constructie met een HM-FRAM COMPACT die is aangepast aan kleinere productie-eenheden met beperkte beschikbare ruimte. Het is mogelijk om met 1 station te beginnen en later meer stations toe te voegen naarmate de behoefte aan een grotere productielijn toeneemt.

#7 Eenvoudige bediening voor de operator

Naast automatische invoer van het bevestigingspatroon vanuit het 3D-ontwerpprogramma, kan de operator de machine bedienen via handig touchscreen (22 inch) en zeer gebruiksvriendelijke in eigen huis ontwikkelde besturingssoftware.

#8 Veiligere en ergonomische werkomstandigheden

De HM-FRAM is voorzien van een ergonomische werkplek voor de bediener waar de fysieke arbeid van het aanvoeren van het hout in de machine wordt ondersteund en geautomatiseerd. De ongemakken van het heffen van zware lasten wordt verminderd, wat resulteert in een gezondere operator en een veiliger en efficiënter proces.

#9 Geïsoleerde bouwpanelen klaar om te beginnen met bouwen

Ons HM-FRAM-concept is een modulair systeem dat kan worden geüpgraded met optionele modules om meer geautomatiseerde taken toe te voegen aan het houtverwerkingsproces. Mogelijkheden zijn een blaasinstallatie, een afwikkelsysteem en speciaal nietgereedschap om isolatie aan de bouwelementen te bevestigen.

➠ ONTDEK DE VOORDELEN VAN MODULAIRE SYSTEEM EN PREFAB BOUW (HSB)


Offsite productie vergemakkelijkt een betere planning en een betere uitvoering, wat gunstig is voor de algehele timing en kwaliteit van het bouwproject.

➠ BEKIJK DE HM-FRAM MACHINE SPECIFICATIES EN PROJECTEN 

 

9 redenen om te kiezen voor  onze HM-FRAM-machine voor systeem en frame bouw