Handsaeme Machinery - Palletproductie zonder operators en zonder mallen

Palletproductie zonder operators en zonder mallen

15/04/2022

Geen mallen, lagere arbeidskosten 

Het meest unieke aan deze oplossing is dat wij werken zonder de klassieke mallen (jigs) waar de operatoren gewoonlijk de houten onderdelen in plaatsen. Alle andere gerobotiseerde concepten gebruiken robots voor ofwel het verbinden (bv. spijkeren of schroeven) of voor het vasthouden of vervangen van de onderdelen, maar onze robots zijn zo geprogrammeerd dat ze beide kunnen doen. Daardoor worden de mallen die op de klassieke manier nodig zijn om te voorkomen dat de onderdelen tussen de vasthoud- en de verbindingsfase van de robotarmen minimaal en relatief worden verplaatst, overbodig. Het feit dat het vasthouden en verbinden van de onderdelen in 1 keer gebeurt, levert een hogere kwaliteit en nauwkeurigheid van de aanvaarde toleranties op.

De enige menselijke handeling die nodig is, is het leveren van het hout.

Een tijd winnende oplossing

Het hoofddoel was om de omsteltijd te verkorten en 24/7 continu te produceren. Omdat er geen mallen nodig zijn, kunnen producten van verschillende afmetingen gemakkelijk na elkaar worden geassembleerd, aangezien er geen malwisselingen meer nodig zijn.

Continue productie door automatische gereedschapswissel

De spijkers op de robots zijn voorzien van een automatische gereedschapswissel en worden tijdens het verder spijkeren automatisch opgeladen met de andere automatische gereedschappen. Alle gereedschappen worden op de juiste plaats gezet volgens de gekozen programmering; dus het wisselen van het ene pallettype naar het andere gebeurt volledig automatisch in slechts enkele minuten.


 ↪ KAN GEBRUIKT WORDEN VOOR HET MAKEN VAN PALLETTEN, KISTEN, TUINELEMENTEN en meer. 

 

➠ ONTDEK DEZE MACHINE: HM-ROB G2

➠  LEES MEER OVER ONZE ONZE ROBOT-OPLOSSINGEN

 

Palletproductie zonder operators en zonder mallen