Handsaeme Machinery - Machinaal afwerken zijkant tapijt - HANDSAEME MACHINERY

Handsaeme Machinery Afwerken

Afwerking van de tapijtranden na het versnijden

Na het versnijden moeten de zijkanten van de tapijten nog afgewerkt worden en dit zowel in langsrichting als in dwarsrichting alsook de hoeken. Dit kan op verschillende manieren: er kan een rand aan het tapijt genaaid worden met ononderbroken garen (=afboorden, surgeteren of festonneren); al dan niet met extra franjes aan, of de boord van het tapijt kan geplooid en vastgelijmd worden. Onze afwerkingsmachines spitsen zich voornamelijk toe op de afwerking van geweven en getufte tapijten.  

Ook bij deze machines kan er gekozen worden voor een machine met één enkele bewerking, al dan niet geïntegreerd in een bestaande lijn, of voor een volledige afwerkingslijn. De klant bepaalt zelf de graad van automatisering, dus alle machines zijn zowel in volautomatische als semi-automatische versie beschikbaar.

De confectiemachines vormen al jaren één van de hoekstenen van onze expertise. Ook hier is er geen enkele machine 100% standaard: we vertrekken van een basismodel met verschillende opties waardoor het telkens unieke machines op maat zijn.

➠ ONTDEK DE MACHINES DIE UW TAPIJTAFWERKING KUNNEN OPTIMALISEREN:

 

Voordelen afwerkingsmachines

  • Verzorgde afwerking van het tapijt, gevolg langere levensduur van uw tapijt en grotere tevredenheid van uw klant
  • Diverse technieken mogelijk
  • Automatiseringsgraad in functie van beschikbaar budget